Deep Learning
невронни мрежи

Защо е важен изкуствения интелект?

Количеството данни, което се генерира както от хора, така и от машини, далеч надхвърля способността на хората да усвояват, интерпретират и вземат сложни решения въз основа на тези данни. Изкуственият интелект и обаче може да се справи с тези задачи като той подобрява скоростта, прецизността и ефективността на човешките усилия. Текущата цел на разработчиците на изкуствен интелект е да създават софтуер, който повишава работната ефективност, повишава точността на работата и подобрява процесите.

 

Какво ще правите в този обучителен модул?

Ще разгледаме какво е изкуствения интелект и до къде сме стигнали с развитието му. Ще разгледаме приложения на изкуствен интелект в различни сфери. Ще погледнем „от високо“ различните подтеми в изкуствения интелект – машинно самообучение, deep learning, невронни мрежи и алгоритми. Ще се състоят и една или повече практически части, като ще се опитаме писането на код в тях да е минимално.

 

За кого е предназначени този модул?

За всеки с интерес да разбере какво е изкуствен интелект.  Не се изискват предварителни умения по програмиране!

Каролина Колева, Софтуерен инженер във VMware

За лектора

Винаги съм имала мечта – да създавам. Чрез дигиталните професии това беше най-лесния и достъпен начин за мен. В училище преминах през графичен дизайн, уеб дизайн и уеб програмиране като през това време спечелих 2 награди за уеб дизайн и достигнах финалния кръг на НОИТ 2017 категория уеб програмиране. Реших да продължа развитието си в сферата на програмирането като завърших Компютърни науки във Софийски университет като през това време бях и асистент по дисциплината „Операционни системи“. Понастоящем съм Software Engineer във VMware.  В свободното си време харесвам да разглеждам различните направления в ИТ сферата като съм се занимавала с роботика и IoT. В последствие открих и се запалих по науката за данни и изкуствения интелект, като успях да ги съчетая с друга моя любима наука – биология, чрез магистратурата ми „Биомедицинска информатика“.